Längtar

Idag kom mitt paket som jag beställt från HM. Jag ilade direkt ner till Konsum efter jobbet för att hämta ut det.Jag har beställt bebiskläder.....nej jag ska inte ha en till....ha ha.  Jag skall bli FARMOR!!!! Det är bara 4-5 veckor kvar till det lilla livet kommer ut. Jag börjar bli riktigt nyfiken nu. Hur ska han/hon se ut? Självklart den sötaste av alla barn någonsin....
Vem kommer den att likna, Jonas eller Jossan eller båda? Eller kanske den får något från mig....
Vad kommer den att heta? Hm..om jag känner mina kära rätt så kommer det att bli något eget som jag har svårt att uttala...ha ha. Det gör inget för då hittar jag på något bra som bara jag kan kalla mitt lilla barnbarn för.Jag trodde inte att jag skulle känna en sådan längtan som jag gör för att få bli farmor men jag längtar verkligen nu för att få hålla i den lilla och lukta i nacken. Det finns ingen godare lukt en den från en alldeles ny  liten människa.
Samtidigt så känner man en viss oro. Vad är det för värld den nya människan skal växa upp i?  Man läser ju dagligen om allt elände som händer runt om kring oss.
Hur som helst så är denna lilla krabat efterlängtad!

"Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge"

Ett lustigt sammanträffande....

Idag var jag med om något mycket märkligt.
I helgen satt vi tjejer och pratade lite smått om facebook och MSN. Sussie, som inte är en datanörd blev sugen på att skaffa sig en sida på "fejan" eftersom hon har en massa gamla kompisar runt om i världen som hon tappat kontakten med. Och ska man hitta gamla vänner så är faktiskt facebook ett perfekt medium för detta.Ewa som var uppe från Mullsjö över helgen har anammat detta och lovade att hon skulle hjälpa Sussie att komma igång. Sagt och gjort! I går kom det en vänförfrågan från Sussie och självklart så accepterade jag det. Jag la även upp Sussie i min kontaktlista på MSN.
På min data på jobbet så blir jag uppkopplad automatiskt till MSN men man kan inte se profilbilderna.....
Vips så dök det upp en ruta att Sussie loggat in. KUL tänkte jag och började chatta. Efter ett tag så blev jag fundersam för det hon skrev stämde inte riktigt....Hm...är det verkligen Sussie som jag pratar med frågade jag. Svaret blev Japp men vem är du????? Jag bad henne skicka en bild så att jag fick se....
När jag kom hem  så loggade jag genast in på min hemdator och vad får jag se.....Ha ha en tjej som heter Sussie men brunett och bor i Borlänge. Fel Sussie med andra ord. Det roliga i kråksången är att deras hotmailadresser är identiska förutom en liten punkt. Samma namn och båda hade träffat en Ewa i helgen. Jag skrattade gott  för mig själv! Ja ja det är alltid roligt att få kontakt med människor....
Nej nu måste jag ta tag i det tråkiga....att betala räkningarna. Varför ska jag alltid skjuta på sånt som är tråkigt in i det längsta????


"Ett gott skratt förlänger livet"

Stadsloppshelg i Trosa

Det är nu söndag morgon efter den helgen som folket i Trosa går man ur huse. Med andra ord årets folkfest har gått av stapeln. Det ett lugn som vilar över vår lilla stad denna morgon. Alla tar nog igen sig efter en hektisk helg. Det ända ljud som hörs nu är måsarnas eviga skrik. Varör tappar dom aldrig rösten.....

Fredagen var en mycket trevlig fredag. Sol och värme och en massa glada människor. Vi började med en grillkväll nere hos familjen Melin. Där är det alltid trevligt att sitta. Anders o Annelie ser till att man trivs och är alltid så gästvänliga.
Efter en god middag med svalkande rosévin i stora glas så var det då dags att gå ut på gatan för att heja fram löparna. Agge o jag spejade speciellt efter hennes son Packe. Agge med plakatet i luften.  Efter loppet så var det dags för vårat "gatlopp"....ha ha. Det gäller att vara snabb över till andra sidan innan det blir långa köer till krogarna. Vi stack blixtsnabbt över till Fyren...puh....bara att glida in och bord fick vi också. Tyvärr inomhus där värmen var slående. Men man kan ju inte få allt här i världen. CoverUp spelade och snart så var det trängsel både på dansgolvet och i baren.Kvällen hann övergå både till kväll och morgon innan huvudet hamnade på kudden!

På lördagen var det så dags får det årliga derbyt mellan Trosa-Vagnhärads veteraner i fotboll. Vi dukade upp en picknic bestående av ostar, kex, jordgubbar och revbensspjäll. Man blir så törstig i värmen och allt hejande så en o annan öl slank också ner. Vi hade det jättemysigt där på vår filt i gräset. Matchen slutade 1-1. Agge och jag tog våra cyklar för att ta en svalkande dryck i skuggan uppe på Sportbaren. Även Mia och hennes ständige följeslagare Torre hittade dit.
Där blev vi sittande nån timme eller två innan det var dags att dra vidare. Nästa anhalt hamnen för att kolla in folket . Innan jag cyklade hem blev det pizza o öl. På natten gick jag och mötte Elin. För som alltid när det är roligt så händer det tråkiga saker också. En av Elins kompisar råkade riktigt illa ut natten till lördagen och efter det så vill jag absolut inte att Elin tassar hem själv på gatorna i vår lilla stad sent på kvällarna.
Idag så blir det bara att ta det lugnt och plocka lite här hemma. Det ser ut som om en tornado dragit förbi.
I eftermiddag skall vi även se till så att Nicklas kommer upp till tåget eftersom han skall hem till Malmö igen.

"Ta vara på de lyckliga stunderna"

Sommarmingel

Idag har det varit kanon! Humöret på topp. Började med att jag fick in en fin order från en ny kund.
Jag var där o nosade redan förra året men fick då tji. Nu snodde jag den från vår värsta konkurrent!!! Jiipiii!!!

Kvällen har jag tillbringat med mina närmsta arbetskamrater. Vi har haft en enkel sommaravslutning hemma hos syster o svåger. Mycket trevligt.  Det bjöds på tapas o öl o vin. Vi hade en fin kväll med toppenväder!
I morgon kommer NIcklas....och jag e sååååååå glad att få krama honom!
Sen ner till Annelie där det skall grillas och mingla lite innan vi går ut på Trosas gator o hejar på dom stackarna som skall springa. Min idol, Packe kommer från Norge o han behöver all uppbackning som han nånsin kan få.
Agge o jag står längst fram o hejar på honom....stackars honom..hi hi. Det ryktas att  han har fått en liten ölmage...hm...det måste vi syna ordentligt. Det är som jag alltid har trott ...norrmän skall man aldrig lita på.

"Lev i nuet!" 


Mitt livsverk är mina barn!

Idag fick jag ett glädjande besked. Nicklas kommer hem på fredag! Jag säger hem fortfarande fast det är över 1 år sen som han emigrerade till Skåne.... Jag saknar honom jättemycket nu. Vi har inte träffats på typ 2 månader och ens barn är alltid ens barn fast dom är vuxna. Nicklas har ju hunnit bli 29 ...upps vad gammal jag nu blev  hux flux...
Jag hoppas att han flyttar lite närmare Trosa snart. Då är flocken samlad och jag nöjd o belåten!
Idag var det meningen att jag slulle träffa den andra sonen. Han skall bli pappa o jag farmor om drygt 1 månad.
Vi skulle träffas uppe i Stockholm för jag har lovat att jag skall köpa en bilbarnstol till Jonas o Jossan. Tyvärr så ringde
Jonas o sa att vi får skjuta på det för nu har han fått min förkylning och va risig som sjutton. Ja det är ju ingen ko på isen för handla hinner vi ändå innan det lilla livet tittar ut. Jag längtar jättemycket på att få bli farmor.
Hoppas nu bara att Jossan inte blir smittad för hon behöver vara piggelin nu innan det är dags.

Elin o jag körde en sväng i kväll med. Det blev en tur till Järna där vi käkade innan vi vände hem igen.
Nu blir det några dagar utan bilåkande för i morgon skall vi upp till syrran och ha sommaravslutning med jobbarkompisarna. Det blir lite tapas med passande dryck. Kommer säkert att bli trevligt! Och på fredag är det Trosa stadslopp....


"Det blir vad man gör det till"

         
Nicklas                           Jonas                      Elin      

      
Jossan. Blivande svärdotter, hoppas jag

Vändpunkten

Äntligen! Febern nådde sin kulmen i natt. Vaknade runt 3-tiden och va sjöblöt. Gick upp, drack ett stort glas vatten och sköljde av mig. Sen var det stört omöjligt att somna om så jag zappade runt lite på tv:n och somnade in igen vid 5.
När jag sen slog upp mina mörkbruna vid 9 så va jag nästan frisk. Lite darrig i knäna har jag förstås varit idag men men man kan inte få allt på en gång. Rösten kom smygande tillbaks mot kvällningen fast jag får väl låta som om jag pimplat wiskey hela livet några dagar till...ha ha. Jipii....det blir att gå till jobbet imorgon! Mycket som jag måste ta tag i nu. Även om jag har kunnat sköta det mest akuta hemifrån.
Elin fick övningsköra till växthuset i Västerljung där vi inhandlade lite blommor och tomatplantor. Sen tog vi vägen över Vagnhärad hem till Trosa. Jag tycker  att hon börjar få kläm på koppling och växling ordentligt nu och det hon visar hitills så verkar det som hon har talang för bilkörning och kommer förhoppningsvis bli en lika bra bilförare som sin mor... ;-)
Sen fick hon hjälpa till och plantera nyförvärven och som lön för mödan så vankades det cocosboll!!!!


"Efter regn kommer solsken"

               
Plantering                            Belöningen

Elände...

Hur mycket jag än ville och ansträngde mig så kunde jag inte ta mig till jobbet idag.Kundbesöket fick skjutas på tills imorgon vilket jag inte heller kommer att kunna genomföra. Marie får åka dit istället för mig. Jag har varit som en zoombie idag. Hostan ger sig inte, huvud o kropp värker men febern är på väg att avta. Det är bara att acceptera faktum och snällt stanna hemma imorgon med. Jag tror inte att mina arbetskamrater blir glada om jag delar med mig av mina baciller till dom.Huvudsaken är att jag blir frisk till fredagens övningar. Då går ju årets stadslopp av stapeln! Inte för att jag skall springa...(det va väl ingen som trodde det heller) men det tar på krafterna att stå bredvid o heja....ha ha!
Det ryktas även att Nicklas kommer hem till Trosa...jiipii!! Jag saknar honom jättemycket. Han brukar även få tid till mig bland alla kompisar. Elin och jag skall åka ner till honom i Malmö några dagar på semetern senare i sommar.
Lite glädje har jag ändå av dagen. Jag har ju kunnat koppla upp mig på jobbets server och kunnat fixa iväg ett par offerter samt svara på mail från kunder. Jag har även fått  glädjande besked om 2 ganska  stora jobb som jag tidigare har offererat. Yes...dom är hemma!!!!  Känns genast lite bättre och på onsdag är jag nog på G igen.


"Tänk positivt.....det finns alltid nån som har det värre"

Tack, Iprenmannen

Denna natt har jag tillbringat i sittande ställning, uppallad av en massa kuddar i sängen.
I mitt bröst har det funnits minst 50 meter taggtråd som har rivit runt. Hostat o hostat o återigen hostat.
Så fort jag blir förkyld så sätter sig allt i bröstet. Först hostattacker till jag tappar andan, sen inträffar fas 2, rösten
Den finns inte idag, och förmodligen kommer den att vara borta ett par dagar till. Skönt för Elin som slipper mitt tjat.
Typiskt att man ska vara dålig den dagen när man är ledig och solen äntligen visar sig.
Dagen har jag tillbringat i soffan med feber och ännu mer hosta. Jag hade säkert inte klarat mig utan Ipren...ha ha.
Nu mot kvällningen så är jag inne i fas 3, näsan. Den har börjat rinna. Hoppas att jag får sova i natt.Jag behöver  min skönhetssömn i lugn o ro. Imorgon skall jag på ett viktigt kundbesök i Stockholm. Jag får se om jag klarar av att stiga upp i morgon bitti. Med en viljeansträngning så kanske det funkar. Ja ja, det ingen idé att ta ut något i förskott. Nu skall jag i alla fall dricka en kopp te med honung och sen slökolla lite på min favoritfilm Rocky Balboa. Jag har säkert sett alla minst "hundra" gånger men det spelar absolut ingen roll Jag kan se dom "hundra" gånger till


"Efter regn kommer solsken" 


Vart tog prinsen vägen?

Vaknade med ett ryck och tittade mig omkring. Men nej, det fanns ingen prins. Inte ens en groda att kyssa...
Jag tänker aldrig mer tro på sägner om 7 blommor och sånt trams....
Istället vaknade jag med sprängande huvudvärk, rinnande ögon o näsa samt med ett pipande läte i bröstet.
Dunderförkyld med andra ord! Inte så konstigt kanske med tanke på att Elin har varit krasslig ett tag och snäll
som hon är så delar hon ju med sig.
Jag kravlade mig upp och stoppade i mig en Ipren och sen snabbt till soffan där jag blev liggande halva dan
Och jag som inte ens en gång kan skylla på alkoholen eftersom jag inte förtärde en droppe av den varan i går.
Men eftersom jag är en sån person som håller vad jag  har lovat (oftast) så tog jag ut Elin på en biltur så att hon även idag fick lite övning. Idag var det dags för premiär på motorväg. Hon fixade det galant och blev så klart stolt över sig själv.
Även jag växte lite grann...ja ja det är mammas flicka det!!!! Som tur vad så slapp jag det där med att tänka på maten  då Peppe var snäll och bjöd på grillat med glass och jordgubbar till efterrätt.
Nej nu är det nog dags att krypa ner i min sköna säng och dra kudden över huvudet. Blir väl att få tassa upp ett par gånger i natt och stoppa i sig medikamenter. Hostan håller på att inta mitt bröst och den brukar inte vara nådig mot mig."Som man bäddar får man ligga"

Stressig midsommarafton...

Tänk att det ska vara så svårt att sova när man får.Idag vaknade jag runt 6 -tiden  och vad är det för nytta med det.
Jag tassade upp och drack ett glas vatten och gick ut på balkongen för dagens första cigg...
Vädret såg lovande ut för att fira midsommar i men ack vad jag bedrog mig.
Jag gick o la mig igen och låg o funderade på ditt o datt. Självklart så somnade jag om.
Sen ringde Lotta och frågade om jag skulle med till Västerljung för att kolla på kobingo och ta en fika.
Jag hade lovat Elin att vi skulle hinna med att övningsköra en sväng innan vi kl 4 för då var vi bjudna ut till
"Granlandet" till Sussie o Thomas för sill och annat smått o gott som hör midsommar till.
Så nu blev det brått...in i duchen och fixa iordning sig för jag skulle inte hinna hem emellan.
Gled in på parkeringen på Norrbyvallen där Tommy gotland fixa "vip-plats"...ha ha.
Vad händer....jo himlen öppnade sig och regnet vräkte ner.
Vi tog en fika och några lotter, bara nitar, sen var det dags att fara ut på vägarna med dottern.
Hon fick köra gamla vägen till Gnesta och sen hem till Trosa igen.
Det gick riktigt bra till slut. Bara ett par incidenter............och jag satt med hjärtat i halsgropen.

Midsommarkvällen fortsatte i glada vänners lag. Tur att dom har inglasad veranda för regnet ville aldrig ta slut.

Nu är det bara att lägga blommorna under kudden och vänta på prinsen...........

"Glöm dina bekymmer för i morgon kommer det nya........"


Så va denna arbetsvecka slut....

Idag var det lugnare på jobbet. Dom flesta hade nog tagit ledigt för att börja fira midsommarhelgen
och åka ut till sina stugor. Skönt, för då hann jag med att göra färdigt en del offerter och få iväg dom.
All personal samlades i lunchrummet där det vankades landgång och en del info av ledningen.
Skön vecka med bara 3 1/2 dag att jobba!
I kväll har jag varit ute på Stensund och grillat med klanen Ågren. Vi överaskade Gun och firade hennes 70-årsdag i förskott eftersom Rolle o hon skall åka iväg på semester när hon fyller. Vi hade jättetrevligt trots regn.
Ja detta regnande börjar snart gå mig på nerverna. Hoppas att det håller uppe lite imorgon när det är dags för dans runt stången....
Nu ska jag slänga mig i soffan och sätta på en film. Då somnar man skönt............


"Gräset är inte grönare på andra sidan"

Dags för övningskörning....

Idag har det varit tokmycket på jobbet.Telefon och mail hela tiden.
Vi har gått ut med ett mail till alla våra kunder och påmint dom om rabatten som går ut nästa vecka.
För er som inte vet så jobbar jag som säljare av trycksaker och då i första hand väggkalendrar.
Det är liksom nu som vår högsäsong smyger igång, så detta va en försmak på en stressig höst.

När jag kom hem stod Elin och hoppade i hallen. Hennes körkortstillstånd hade kommit och även
mitt tillstånd för att vara handledare......upps. Det va ju bara att hoppa i skorna igen och ge sig iväg för en första provtur.
Efter 5-6 motorstopp på en parkering uppe vid skidbacken så rulla vi så sakta framåt.
När hon hade kört runt några varv så gick det faktiskt riktigt bra. Mycket bättre än vad jag hade föreställt mig.
Och vi höll sams....bara det är ju förvånande!!! Så nu lär det väl bli bilåkande varje kväll ett tag framåt....


"Rom byggdes inte på en dag"

Solsken!

Trodde inte mina ögon i morse när jag slog upp mina mörkbruna....
Sol redan halv 6 ! Genast blir man ju så mycket piggare och gladare.
Struntade t om att snooza idag.Dagen flöt snabbt iväg och jag fick mycket gjort på jobbet.
Hoppas bara att solen orkar vara framme ända till midsommarafton!
När jag kom hem så var det då dags för detta eviga matlagande. Det blev hemgjord tunnbrödsrulle
då jag inte hade någon som helst fantasi kvar. Sen snackade jag bort en timme i telefon med min kompis
och tillika granne, Lotta. Eller när jag tänker efter så blev det nog nästan 2 timmar...ha ha.Jag förstår inte
men vi kan det där med att snacka i telefonen. Samtalsämnena sinar aldrig. Konstigt ändå för ibland så
är det inget speciellt som vi behöver reda ut utan vi  bara babblar på om ditt o  datt.
Typiskt tjejer......eller..........:-)
Nu ska jag snabbt kolla in min sida på Facebook sen hopp i säng.

"Carpe Diem"


                                                                          


                                          


                       

Måndag.............igen

Ja så var det måndag igen. Varför ska helgerna gå så fort.
I morse när klockan ringde 05:15 var jag död. Snoozade 3 gånger innan jag tvingade mig upp.Det kändes som om jag hade kudden kvar i ansiktet ända fram till lunch....:)
Nu är vi inne i midsommarveckan och det börjar kännas ganska tungt. Det har varit en tuff vår på jobbet
så  semestern känns verkligen behövlig. Hoppas tiden går fort för om 2 1/2 vecka är det dags för ledigt i 4 sköna veckor!
Fick min nya mobil idag. Den är "plommonfärgad" och bara så snygg! Jag tar med mig den och manualen i sängen
för att utforska och lära mig allt nytt.
Tänk att man kan bli så lycklig över en liten mobil.....


                                           
                                                                                    
"Lyckan finns närmare än vad du tror"

Första försöket!

Jaha..då har även jag hakat på denna trend att börja blogga.
Min dotter, Elin har gjort mig intresserad av  denna spännande värld.
Jag är en tjej i sina bästa år, nybliven 50-åring men känner mig som typ 30...
Man är ju inte äldre än hur man känner sig, heter det ju

Idag har det varit en "såsardag", dagen efter den årliga markanden här i Trosa.
Mest gått omkring i myskläder o tittat på detta eviga regnande.
Kvällen i går började med att jag var hos min kompis som hade studentmottagning
för sin dotter. Hon var jättesöt . Glad o lycklig att skolåren äntligen är över.
Vi grillade, skålade och hade det jättemysigt i partytältet.
Sen fortsatte kvällen på en krog nere hamnen.

Nu ska Elin och jag mysa i soffan med popcorn och en skräckfilm som vi har hyrt.
Få se om man kan somna efter det....

                                                                                                          
   " Den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp"

RSS 2.0