En dag vikt för återhämtning

Klockan ringde 06:15 i morse och jag trodde att jag skulle börja grina av trötthet och olust. Jag var ju bara tvungen och tassa upp eftersom jag lovat att passa brosans son idag och han dundrade in här halv 7.  Det blev inte mycket sömn i natt. Tankarna virlvade bara runt i huvudet. O inte har jag blivit mycket klokare för det....
Tur att jag har funnit en ny vän....datan. Den är alltid vaken och finns till hands när man behöver slå bort några timmar på natten. Jag gick upp igen när jag hade snurrat runt i sängen typ 1 timmeoch surfade runt lite samt spelade lite roliga spel. Meningslöst att ligga kvar när man ändå inte kan sova. Självklart så somnade jag på soffan i eftermiddags så det blir väl en rolig natt igen....
Annars känns det lite bättre idag. Har försökt att låta bli  med att tänka så mycket på det "tråkiga".  Vi gick till nya stamstället, Kolgrillen för att käka. Orkade liksom inte tänka på att laga mat idag.  Får lov att bli skärpning gällande den saken i nästa vecka då semestern är slut och livet återgår till det normala igen.


" Lyckan kommer, lyckan går....ibland jävligt fort...."

Känner mig tom....

En del frågetecken har rätats ut idag men långt ifrån alla.. Det är mycket kvar som skall bearbetas och lösas.
Tårar har kommit och gått i omgångar idag men jag förmodar att det kommer att kännas bättre så småningom...
Det heter ju att tiden läker alla sår även om det tar sin tid. Nu gäller det att fokusera på framtiden och ta tag i saker o ting efterhand. Jag har haft bra snack med berörda personer idag och det känns i alla fall skönt att man kan snacka om det.
 Och jag hoppas att jag har varit till lite hjälp. Åtminstånde så vet dom att jag finns här och stöttar och hjälper till 100%Man kan ju inte ha ett strutsbeteende och köra huvudet i sanden.
Imorgon skall jag ha brorsan 6-åring här så det kan ju skingra dom mörka tankarna ett tag. Vi får väl tassa ner till hamnen och käka en glass. Kanske ta en tur med blå tåget. Det brukar ju uppskattas av barn.


"Om livet är en gåta, kanske man lever för att lära..."

Glädje byts mot sorg

Nu är jag riktigt låg, ledsen, besviken, känner mig lurad mm. Ja jag kan fortsätta rabbla mycket mer om det...
En person i min absoluta närhet har "skitigt i det blå skåpet" kan man lugnt påstå. Saker har kommit fram som jag i  min vildaste fantasi absolut inte kunde tro.....
Jag bävar för vad morgondagen kommer att ge för information. Absolut inget trevligt  möte men jag måste försöka se det objektivt nu och samtidigt vara stark och bestämd. Ja inte blir det lätt men jag bara måste försöka se till att det blir på bästa tänkbara sätt inför framtiden för många inblandad.Tänk att det som man har varit så lycklig över nu byts mot en tung tung känsla och en jätteklump i magen. Bara så där.....
Ibland undrar jag vad en del tänker med om dom över huvud taget tänker..........

" Om tårar var guld var jag rik nu..........."

Borta bra men hemma bäst

Inatt hade jag som förväntat jävligt svårt att komma till ro. Mycket som orsakade det typ varmt i rummet, tankar som snurrade i huvudet, önskningar om att fort få somna så att det blev morgon. Blev tidig frukost och snabb inpackning i bilen och sen iväg. Kom faktiskt hem skapligt, runt 1-tiden och jag märkte att Trosa stod kvar...ha ha.
Jag träffade Lotta över en lunch med efterföljande glass nere på stan. Jag va ju tvungen att bli uppdaterad om vad som har hänt i byn under min bortavaro...ha ha. Ja jag står för att jag är nyfiken men jag tror att jag inte är ensam om det!!!
Nu har jag en massa tvätt att ta hand om. Hur kan det komma sig att man drar på sig så mycket tvätt på bara 1 vecka??Samtidigt som tvättmaskinen snurrar så försöker jag ladda upp bilder från roadtrippen på Facebook. Nätet överbelastat så det går bara att ta en bild då o då....Snacka om stressande. Jag vill att det ska gå smidigt o snabbt men tyvärr så måste jag finna mig i teknikens under.
Jag har även fått ett litet lugnande besked om det som oroade mig så mycket igår men än är allt inte i hamn. Det får framtiden utvisa. Jag hoppas att allt löser sig. Jag orkar inte med att gå med denna oro hur länge som helst...
I morgon blir det då ingen sovmorgon. Jag som har sett fram mot att få ligga och dra mig i min egen säng. Jag skall ha brorsans son här då dagis är stängt denna veckan. Han kommer redan halv 7...puh...bara att bita i det sura äpplet och knalla upp och vara den snälla fastern.......


"Lika barn leka bäst"

Bye bye Malmö...

Så var det då dags att plocka ihop sina pinaler som var utspridda i Nicklas lägenhet. Det kändes faktiskt vemodigt att åka hem men ändå inte för jag längtar hem nu efter en hel veckas boende i kappsäck.  Nicklas va med ut till bilen och då kunde jag inte hålla mig längre. Jag hade haft en klump i halsen hela morgonen och nu bara brast det...Jag kunde inte stå emot utan jag började lipa... Jag vet inte varför men jag klarar inte avsked och sånt längre. Tårarna rann och det fortsatte så i ett par mil........ Jag gillar inte att det skall vara 60 mil emellan oss. Jag önskar så att han flyttar uppåt lite närmare så att man kan slinka in på en fika o så.........

Sen kom nästa dråpslag... Jag fick ett mycket tråkigt och tungt meddelande. Det tänker jag inte gå in på närmare här för det är alldeles för privat. Lite måste jag hålla för mig själv. Men så mycket är klart att det blir en tuff o jobbig tid framöver. Jag ska genast börja bena ut och ta hand om det i morgon när jag kommer hem. Jag vet ännu inte om jag fixar detta men jag skall göra mitt yttersta. Man orkar kanske mer än vad man tror om man är tvungen....

Ja jag är inte hemma ännu tyvärr. Oldsmobilen klarar tydligen inte av att köras för många mil om dagen. Det är något med dessa gamla  motorer ...Vi var tvungna att att stanna på hotell i Jönköping över natten.Så nu sitter jag här på ett hotellrum söndag kväll/natt med huvudet fullt med oangemäna tankar och bara önskar att jag va hemma istället. Blir nog svårt att komma till ro men nån timme skall jag försöka sova om inte annat så i bilen hem.


" Små barn = små bekymmer. Stora barn = stora bekymmer ".

Malmö by night

Idag tog jag faktiskt sovmorgon...hi hi vaknade först kl halv 9. Lät Nicklas o Elin sova ut till typ 11-tiden. Dom behöver ju sin skönhetssömn....jag menar annars blir dom inte roliga att ha att göra med. O så är det bäst att slita ut en generation i taget. :) Jag menar, har jag slitit i 50 år så kan jag ju lika gärna fortsätta ett tag till.


Jag fixade riktig frukost med ägg, yougurt , färska frallor ( köpta hos Nalles, en butik på Nicklas gata)
Sen var det dags att turista lite i Malmö. Jag kan ju inte vara här utan att titta på deras stoltheter. Möllevångstorget har jag ju redan sett, inte för att det är något att vara stolt över men det är malmöiterna.tydligen väldigt malliga över. Sen dags för Turning Torso. En galet hög byggnad. Fick nästan nackspärr när jag kollade uppåt likt alla andra turister som va där.

Vi knallade oxå runt i bostadsområdet Bo01 där det är olika arkitekter från hela världen som har fått designa ett eget hus. Där bor de "lite finare" folket i Malmö. Lite skillnad mot Rosengård..... Nicklas pekade även ut var Zlatan bor här i Sverige. Han skall ju vara hemma här över helgen om man får tro tidningarna. Inte för att jag såg honom o tur är väl det för då skulle jag säkert svimma eller nåt...:)
Kvällen avslutade vi mitt inne i smeten av Malmö med en kanongod plankstek som serverades med pommes,friterade lökringar, ett lass med sallad o lite andra tillbehör. Jo då, det passade faktiskt bra ihop med en flaska rött.
Sen drog vi vidare för Nicklas skulle träffa en del kompisar och jag fick självklart följa med. Nicklas va en riktig kavaljer och försedde mig med rosevin...ha ha. De e mammas pojk de....:)
När "ungdomarna" skulle dra vidare till en nattklubb så fattade jag piken o tog en taxi hem...ha ha.  Ja sonen lär väl rumla  in här framåt småtimmarna, om jag känner honom rätt. Nu har grannen under här fest så jag behöver inte känna mig ensamm alls. Vi snackar över balkongen ...hm.........jag kanske smiter in där!!!!"Barn gör inte som man säger utan som man gör........)

En dag i Köpenhamn

Morgonen började med ett strålande väder. Perfekt eftersom vi skulle åka över bron till Köpenhamn. Tåget tog ca e halvtimme och då hammnade man mitt emot tivolit. Vi började traska upp till Ströget. Herregud vad folk men ack så mysigt. Eftersom vi var i Danmark så började det svida lite i öltarmen....man skall ju ta seden dit man kommer. Problemet va bara att vi var inte dom ända som var törstiga...Till slut så hittade vi ett ställe på en bakgata till Ströget där vi kunde få släcka vår törst. I Danmark har de lite andra regler än vad vi har när det gäller intag av alkohol. Där får man köpa ut de dyrbara dropparna redan som 16-åring........men däremot måste man va 18 för att köpa cigg....snacka om dubbelmoral! Men Elin va glad för hon beställde in cider och sken som en sol!  Sen var det dags att ta sig ner till Nyhavn...och då öppnade sig himlen och regnet vräkte ner. Det va ju bara att uppsöka närmsta bar och hoppa in....hihhi. Vädret här nere växlar jävligt snabbt...kan gå på en minut från solsken till regn och tvärtom. Hur som helst så passade vi ändå på att käka så när solen dök upp igen så var det då dags för Tivolit. Elin och Nicklas åkte nog allt som dom erbjöd.  Det gick ingen nöd på mig för ölstånd fanns var 10:e meter ungefär och jag gillar att sitta med öl och kolla in folk!!
Vi avslutade med ost o kex hemma hos Niklas innan en efter en troppade av och somnade....

"Även en kort resa kan bilda många minnen"

En dag på spa i Ystad

I julklapp fick jag o Elin en dag på Ystad Saltsjöbaden spa av Nicklas. Han hade en liten baktanke med den julklappen....vi var tvugna att komma ner till honom i Malmö!!! Idag så var det då dags för oss att utnyttja den fina gåvan. Vi har bubblat, badat och relaxat hela dagen. Det ingick även en lunch som bestod av danskt smörrebröd med ett lass av färska räkor på samt pastasallad med parmaskinka och parmesanost. Efter som det var sol här fram till nu i kväll så avnjöt vi lunchen vid poolside utomhus. Efter allt bubblande och badande så gick vi in på relaxavdelningen. Där fanns det en rad med himmelsängar som va det skönaste jag har legat i på mycket länge. Det va helt omöjligt att hålla sig vaken. Jag somnade in rejält och när jag vaknade upp så var avdelningen full av människor som tittade lite konstigt på mig. Förmodligen har jag nog legat och dragit  den ena timmerstocken efter den andra...ha ha. Det va lite pinsamt så jag tassade skamset ut därifrån för att gå och ducha.....
Nu ikväll är vi lite sega så vi har bestämt oss för att stanna hemma. Nicklas står just nu i köket och tillagar tacos.
I morgon tar vi tåget över bron för att tillbringa en dag i Köpenhamn.


"Det är dumt att rusa sta............."

Slutdestination : Malmö

Så var det då äntligen dags att få komma till Malmö o träffa Nicklas!!!!  Som av en händelse var Henke i Malmö så när vi kom fram så hämtade vi upp honom o tog en fika på Möllan, Malmös motsvarighet till Hötorget. Lite kul att träffa trosafolk typ 60 mil hemifrån...
Eftersom Flanders har varit nere ett antal dagar nu o jobbat på Barsebäck så mötte även han upp. Henke skulle åka med honom hem till Trosa. Grabbarna kan ju inte missa Nordmarks födelsedagsfirande i Trosa skärgård.
Jag åkte ut till Vellinge där Nicklas jobbar o hämtade upp honom när han slutat. Jag fick även en liten rundvandring på hans jobb, även det ett tryckeri. Kul att se! Yrkesskadad eller  not...hi hi men det är alltid intressant att komma  o se hur andra har det i branchen. Nörd??? Japp...hi hi
Efter det att vi inhandlat lite förnödigheter typ frukost, öl, cider mm så installerade vi oss hos Nicklas. Kanonmysig lägenhet fast som väntat....tomt i kyl o frys...ha ha. Därav vår shoppingtur till ICA Maxi.
Kvällen avslutade vi på ett mysigt tapasställe. Vi satt och åt i flera timmar o bara snackade och hade det såååååååååå bra! Tummen upp för det!!  Kvällen / natten avslutas nu med ett glas iskallt vitt och madrasspumpning...he he.  Nicklas får pumpa till mig, men nåt skall man väl ha sina ungar till. I morgon drar Elin o jag till Ystad för en dag på spa.............

"Sina ungar är nog det bästa man gjort för jorden...."

Stopp 2: Kristiansstad

Vi fortsatte färden mot Kristianstad. Jag hade lovat Agge att jag skulle spionera lite åt henne i Karlskrona så därför gjorde vi en avstickare dit. Men jag o mitt lokalsinne.....Vi snurrade runt i centrum för att leta efter O`Lerys men jag hittade det inte. Sist jag va i K-krona så festade vi järnet så nu kände jag absolut inte igen mig....hi hi.
Väl framme vid hotellet i Kristiansstad så checkade vi in och tog en liten powernapp....det frestar på att vara på resande fot! Vi hittade en mysig liten italiensk restaurang som vi käkade på. Jag åt ett skaldjursfat som var kanon. Men något festliv i Kristianstad existerar icke! Vi va nästan ensamma på gatorna när vi gick hemåt på kvällen och krogarna var öde...
När jag stod utanför hotellet och rökte efter frukosten så kom det en nunna gående. Och självklart så kom hon fram till mig...Svenska kunde hon defenetivt inte för hon började mumla något om "abicko....eller liknande" Jag fattade nada och hon blev sur o tassade iväg. Ja inte vet jag vad hon menade men förmodligen ville hon omvända mig från mitt syndiga liv. ......
Nu går färden vidare ner till Malmö och äntligen får jag träffa mammas gull igen.!!!


"Det är lätt att hålla käften, men svårare att säga som det är"


Första anhalten nådd...

Ja nu sitter jag på hotellrummet i Västervik och ska försöka summera första dagen på min roadtripp. Klockan är 01:23....
Vi kom iväg runt 8-tiden i morse och första stoppet blev i Norrköping för frukost. För som vanligt  så var det kaos hemma på morgonen...1 tonårig  tjej o 1 klimakteriehäxa med 1 st toalett som skall upp o fixa sig samtidigt.... finns bara ett ord för det: KAOS inkluderat en del svordomar...ha ha.  Fanns ju liksom inte något utrymme för att så lite som att tänka ordet frukost.... Ja ja vi kom iväg med ett lass av packning...men hallå ....vi ska ju vara på resande fot i en HEL vecka....
Efter en del stopp på vägen....! frukost  1..hm 2... kisstopp, 2 rökstopp ( dumt att passa på när man ändå har stannat....) så kom vi då fram till Västervik. En mycket trevlig och mysig stad som jag känner mig som hemma i. Förr när killarna va små hade vi en husvagn med säsongplats här i  3 år.  Me nu va det hotell som gällde,,,,man blir ju lite bekväm med åldern...hihi. Här strosade vi runt bland stadens gator och givetvis så hann vi även med en del shopping. PÅ kvällen avnjöt vi en mycket god  middag med dryck o trevlig kväll på Harrys nere i hamnen.  Nu skall jag försöka sova....frukost redan kl 8 för vidare färd genom sommarsverige.

" Att vidga sina vyer är aldrig fel "

Packning inför roadtripp

Idag var det då dags för mig att köra veteranbilsrally med Elin vid min sida. Jag hade skojat med Peppe tidigare i våras och sagt att det skulle bli ett sådant "rally" med gator avstängda och allt. Så är ju inte fallet utan man åker med bilar som är minst 30 år och äldre en snitslad bana runt Trosa med omnäjd. Det startade från Tullgarn och slutade på hamnplan i Trosa. På vägen skulle man svara på en del frågor, typ tipspromenad fast med bil. Och vad gör då Peppe....han anmäler mig i till detta spektakel....ha ha. Med sin bil...en Oldsmobile 98 1964 årsmodell. Den är nästan 6 m lång och bred som bara den. Ja det var ju bara för mig att sätta sig bakom ratten och dra iväg. Lite stolt är jag nog allt för på vägen till målet var det även ett manöverprov. Man skulle  köra runt lite koner och sen parkera i ett simulerat garage och komma så nära som möjligt ett speciellt mått. Jag va bara 2 cm ifrån och fick beröm för det!!! När vi sedan gled in på hamnplan så var där fullt med folk. Där skulle det parkeras och backas och ha sig. Men nu hade jag fått blodad tant och jag var säkerheten själv. Det såg ut som om jag aldrig gjort något annat...:) Västa rallybruden,!
Nu skall det tas tag i packningen inför vår stundande roadtripp. Vi drar iväg imorgon bitti och blir borta 1 vecka. Skall bli lite skönt att komma ut från byn ett tag och se lite annat.
Men behåll lugnet mina kära läsare!!! Datan tar jag med mig så jag kan rapportera efter vägen. Jag måste ju även kunna hålla koll på min jobbmail........ha ha. För att inte tala om vad som händer på facebook och i mina pågående spel...

"Det är bara de nyfikna som något får veta....."

Turist i min egen stad

Kvällen igår på Fyren blev lyckad fast det var skitdåligt med folk ute. Men vi skrattade och skålade och busade precis som vi brukar. I går hade vi även sällskap av "pojken på månen"...ha ha (ingen nämd). Han är jättemysig men ibland seglar han iväg lite och man fattar inte så mycket av vad han menar....he he! Uffe va på ett strålande humör men tyvärr fick jag nyss veta att han råkade i ett kurr på väg hem. Kvittot på det blev ett spräkt ögonbryn. Sånt är inte kul när det händer.
Idag har jag o Elin lekt turister i vår lilla by . Vi tog cyklarna och började på Hannas med frukost/lunch. Alltid lika frächa mackor där. Efter en del strul med pumpning av cykel så fortsatte färden ner mot hamnen. Vi stannade nere vid hamnmacken och morsade på Lasse. Vi tog en glass nere vid bryggan och tittade på alla båtar. Fan va båtar det finns....varför ska alla ligga i hamn tro? Båtar är väl till för att guppa ute på vågorna eller? Annars kan man ju lika gärna köpa tattarvagn och lägga sig på en camping. Det är ju nästan samma sak fast på fastland....ha ha! Dagen har avslutats med grillning. Som tur va så hann vi käka klart innan åskan o regnet gjorde sitt intåg.
I morgon skall jag köra veteranbilsrally med Elin som co-driver..ha ha. Värsta rallybrudarna. Vi skall låna Peppes Oldsmobile årsmodell typ 64 eller nåt... Resan går från Tullgarns slott med målgång vid gräsplanen nere i hamnen. Det är tydligen en massa frågor som skall besvaras på vägen. Ja fråga mig inte hur detta går till och hur jag har lyckats gå med på detta. Jag måste ha varit full eller en tillfällig släng av förvirring..ha ha! Det finns nog all anledning att återkomma i detta ärende skulle jag tro.

"Sagt är sagt och då får man stå för det sagda"

Stora tvättardagen

Jaha så var det då dags att ta tag i tvätten. Jag fattar inte hur 2 personer kan få så mycket tvätt....puh.
Ja visst ja, tonårsdotter i hemmet....ha ha. Jag har nu tvättat  5 maskiner och det blir 2 till. Ja det är lika bra att tvätta precis allt som ligger i korgen för på söndag är det dags för stora packardagen inför vår "roadtripp" nästa vecka. Där kommer tonårsdottern in i bilden igen. Tänk er själva, hon ska packa för att vara borta i 1 vecka o det är inte lätt....
Hon pratar redan nu om att det kommer att gå åt 3 väskor bara för hennes packning!!!!  För att undvika ett utbrott och behålla friden här hemma så tvättar jag!
Jag har även dammsugit 6 gånger idag. Har nämligen varit hundvakt åt Pajazzo, syrrans trasselsudd. Han fäller inte ett enda hårstrå. Jag har en rabatt som är 25 cm bred och i den älskar han att ligga. Allt fastnar i hans korkskruvar..........och självklart så måste han springa in o ut ett flertal gånger under dagens lopp. Och ALLT ramlar självklart av honom som en sträng där han går... och vips så har jag jordstampat golv. När jag ställt undan dammsugaren 3  gånger gav jag upp....nu står den innanför balkongdörren!
Kvällen avslutades på Fina Fisken med familjerna Källberg , Melin och Eklöf. Vi satt där och mös med lite vin.
Ikväll blir det mer vin är jag rädd. Agge vill fira att hennes semester börjar och då är man ju inte sen att ställa upp!!

" Man kan aldrig göra mer än sitt bästa"

Curlingmorsa

Vacklade upp kl 6 helt död. Det blir ju så när man sitter uppe på nätterna som en annan datanörd. Försökte skaka liv i Elin som va än mer död . Hon är ju ursäktad för hon både jobbar och är tonåring. Jag vet ju hur jag va i den åldern Morsan va glad om man kom upp innan typ 2 på eftermiddagarna......... Det är ju lite sjukt att ställa klockan på semestern, men snäll , (eller dum?...) som man är så ser jag till att Elin kommer upp och iväg till jobbet med nybrädd frukostmacka och matlåda. När hon väl hade kommit iväg så var det bara att slänga sig i soffan och jag lovar att det inte tog många minuter innan timmerstockarna kom igång! Eftersom jag hade balkongdörren öppen så vaknade jag med ett ryck. En jävla moppe som drog järnet utanför! Fast va klagar jag för..(lite tantvarning där va...?) klockan va ju faktiskt halv tio och hög tid att gå upp. Hade ju lite som skulle fixas. Körde blom- och postrundan. Det är mor, far och bror som är på semester så nån måste ju se till att deras post kommer in. Brorsan har inte så många blommor...men morsan....herre gud hon bor ju i ett växthus!!!!! Inte nog med det....det skall plockas bort sånt som är visset oxå. Jag som bara har plastblommor hemma...hi hi.  


"Otack är världens lön"


Fått ett nytt beroende

Jag har ju tidigare sagt att det här med att blogga är som en drog....Nu har jag fått ett till beroende. Det heter Maffia War...
och är ett spel på facebook...he he. Det är ju inte riktigt klokt och det är nästan lite pinsamt. Jag som aldrig varit någon som spelat varken TV-spel eller dataspel. Men detta har jag fastnat för. Och det knäppaste av allt är att jag fattar nada av vad jag gör. Jag klickar på både det ena och andra...ha ha. Det går ut på att man ska göra olika "jobb" som att slåss mot andra, inbrott mm, så mycket fattar jag ändå.  Och fråga mig inte hur jag kom med i detta för det vet jag inte heller. Men i "min" maffia så är vi tydligen 7 st just nu och hur dom har hamnat hos mig har jag ingen som helst aning om. Men kul är det!!! Så roligt att jag kan sitta långt in på nätterna klickande och försöka få nån aning om hur spelet skall spelas. Jag vinner i alla fall en del fighter och pengar på mitt låtsaskonto....he he.
Blev en liten körsväng med Elin ikväll me. Jag var lite taskig idag som "lärare". Lurade in hene på en massa små gator med återvändsgränder hela tiden. Hon måste ju lära sig vända och backa oxå....eller hur? Hon blev lite stressad ibland eftersom det va ganska trång på vissa ställen. Men jag hade lite roligt i alla fall och det behöver man ju ha ibland...he he.


"Skadeglädjen är den sanna glädjen"

Solen är här

Tänk vilken glädje...eller beroende?... elektroniken har skapat. Jag sitter nu på min altan i solen och kan ändå hålla mig "a jour"...hi hi. Lite skrämmande också faktiskt. Jag är ju så nyfiken av mig o rädd för att missa något!
Sussie skulle hämta upp Robin vid halv 10 i morse. Jag hade stora problem att väcka det lilla livet. Inte så konstigt  eftersom han inte kom i säng förens kl 24 i går. Sen låg han o snattra om ditt o datt i över 1 timma. Munnen gick oavbrutet t. om när han somnat så började han ha ljud för sig och ett o annat ord kom det också.....ha ha.
Nu är det tyst o lugnt i huset. Elin har tassat iväg till jobbet så mina öron kan få vila tills hon kommer hem.
Nu  bara sitter jag i solen och låter tankarna komma o gå." Bildspelet" eller fantasin som jag tidigare tagit upp ploppar fortfarande upp i skallen då och då.  Det verkar som om jag inte kommer att bli kvitt det. Just nu är det full rulle i skallen. Jag funderar, vrider och vänder på det.......Detta är ett "beslut" som bara jag själv kan ta. Skall jag va lite busig eller inte.............Hm..............än så länge har jag inget svar på detta så jag får nog fundera ett tag till.

" To be or not to be is the question"

Skön söndag

Vaknade lika pigg som jag va när jag gick o la mig i natt...(morse)..ha ha.Blev övningskörning idag med....puh. Jag har snart sett hela Sörmlands vägar nu. Hoppas att Elins pappa snart får sitt handledartillstånd godkänt så man kan ta det lite lugnt någon dag. Vi hamnade till slut vid Skansundet. Och vem möter vi där...jo Lena o CD. Världen...hm Trosa är bra litet. Dom hade provkört sin nya båt och tog ett strandhugg för att käka lunch. Vi fick rådet att gå upp till campingens restaurang  där dom nyss hade ätit. Sagt o gjort, vi följde deras råd. Käkade en clubsandwich som var smurrig som få.
I kväll har jag fått en nattgäst. En "prince of charm" av högsta klass. Det är Robin, Camillas lilla monster som gärna ville stanna kvar i Trosa eftersom Camilla va tvungen att åka hem en sväng. Nu sitter han här i min soffa och mumsar i sig pizza, chips, godis o läsk och kollar på film. Jag fattar inte hur mycket som går i den lilla magen....
Idag har jag langat också....fy mig! Inte så farligt som det låter men vi träffade Cicci utanför Trossen. Hon skulle köpa cigg men blev nekad för att inte legget va me.............. Nog för att hon ser ung ut men inte riktigt sååååååååå ung....ha ha. Hon är ju faktiskt 32....


"Ibland behövs inte så mycket....."

Lördag natt kl 03:16...pip

Nyss hemkommen från ett riktigt trevlig kväll i vår lilla by. Pigg som en mört och som alltid så tar kvällen slut när det är som bäst. Jag fixade lite mat till Lotta o mig. Eller lite o lite..............vi åt som om vi aldrig hade sett mat förut. Blev oxfile med tillbehör och friterad camenbert till efterrätt. Lotta har varit borta  1 vecka med sitt jobb så  ni kan tänka er att vi hade mycket att snacka om..... Sen var det då dags för utgång. Som vanligt så måste man ju va på plats när Tottetroll och grabbarna spelar. Vi cyklade ner och hämtade upp Annelie. 
Vi hamnade vid samma bord som Pia o Danne. Mycket trevligt ! Det kom mer o mer folk fast ändå rätt lagom. Ingen trängsel direkt vid bardisken för det är ganska viktigt för att kvällen ska bli lyckad....he he.
Ja ikväll har det varit mycket skratt vill jag lova. Träffade en "gammal" jobbarkompis till mig. Han va ganska så radiostyrd men ändå lika charmig som alltid. Appropå radiostyrd....he he en annan kär vän, släppte loss riktigt ordentligt. Hoppas att hon hade det kul......kanske inte riktigt lika kul att vakna...det är smällar man får ta ibland.. Men men, det kan hända den bästa.
T. om jag var uppe en liten sväng på dansgolvet....Kors i taket!!!  Tack  för det Uffe! Det händer inte alltför ofta. Är liksom inte riktigt min grej. Jag trivs bäst som Ferdinand under korkeken....eller bordet. Alltså inte under bordet ....ha ha!
Nehe ni gott folk. Ska hoppa i sängen nu och hoppas att morgondagen bjuder på något kul.

"Medaljen har alltid en baksida"

En bra dag

Idag har det varit en mycket bra dag. Ja vad har man o klaga över igentligen när man tänker efter. Det har gått en vecka av semestern  som bara har försvunnit sådär... En vecka där jag bara har såsat omkring och inte gjort något vettigt. Men när jag tänker efter så är det ganska skönt. Jag har ju faktiskt ledigt  tre veckor till. Varför strressa och sätta upp massa mål i onödan. Nej, jag har börjat lära mig att bara va...........
Idag fick Elin köra upp till Södertälje. Det va motorväg som gällde. På-och avsträckorna tycker hon fortfarande är lite läskiga men det fixade hon galant idag. Hon har inte fått köra nu på två dagar. Hon börjrt få attityd.....mot mig! Och det accepeterar jag ICKE! Bara bra att hon visar lite "go" i trafiken, hon ska inte bli nån feg stackare där inte, men mot mig ....aldrig i livet.  Då får bilen stå ett par dagar...he he. Jag är hård men rättvis i den frågan.
Eftermiddagen tilbringade jag med Camilla och världens goaste monsterungar. Dom börjar bli stora nu, men ack så charmiga o mysiga!  Vi träffas bara alltför sällan nu för tiden.
Kvällen fortsatte i mysighetens....( kan man skriva så?)  tecken. Jag, Camilla och Annelie träffades på Fina Fisken. Där satt vi framför brasan och bara mös med lite vin och hade det så trevligt!! Det är sådana små stunder som betyder så mycket!

"Ta vara på dom lyckliga stunderna"

Bokad roadtripp

Idag kunde man tro att jordens undergång, i alla fall Trosas undergång va nära. Regnet har gjort sitt intåg pch det ser inte ut som om att det tänker ljusna på den här sidan midnatt. Jag blev väckt redan före kl 8 av att en dåre till granne började borra. Det gjorde ju inte saken bättre när man tittade ut. Fullkomligt meningslöst att vakna så tidigt denna dag. Det bästa  hade varit om jag inte vaknat alls så slapp jag bli irriterad och denna dagen skulle smärtfritt gå förbi. Jag bestämde mig snabbt för att inte sticka ut näsan idag utan bara va hemma och ligga på soffan och tycka synd om mig själv. Jag tröttnade ganska snabbt på det oxå så vad skulle jag nu hitta på?? Det blev att surfa runt lite och bestämma resrutt ner till Nicklas v.30. Tar några extra dagar innan framkomst till Malmö. Kan ju alltid vara kul att se något annat och inte sitta och sträckköra. Så här får det bli:
Första stopp Västervik. Hotell bokat och Västervik är en mysig liten stad.
Andra stopp Kristiansstad. Fråga mig inte varför men det slumpade sig så att det fanns "bara" hotellrum ledigt där och mig veteligen har jag aldrig varit i den staden. Kan ju bli intressant att se vad dom har att erbjuda där.........ha ha.
Sen bär det raka spåret till Malmö. Ska hinna med en tur till spa i Ystad samt en dag i Köpenhamn under vistelsen där.


"Den som lever får se"

Trosa=sovstad...........

Jag börjar allvarligt undra vad som håller på att hända med vår lilla stad. Kom precis hem från att ha varit på Fyren med vänner och tagit några öl. Klockan är 23.30 och staden sover. Vi va typ 10 pers på Fyren och på Tullen kanske 30....Men hallå....det är onsdag, vecka 28 och semester!!!! Hamnbassaängen full med båtar och alla ligger o sover........Hur kul är det att fira semester i en hamnbassäng, mörkläggning  och sovdags kl 11? Ja jag vet att man skall återhämta sig och ta det lugnt på semestern men nån måtta får det väl lov att va. Tur att man inte är 20 längre för då skulle jag vägra bo kvar här.
Det va meningen att jag skulle åka till Varberg i morgon o stanna över helgen. Tyvärr så blev den resan inställd p ga olika händelser så därför tänkte jag dränka mina sorger i kväll o göra "stan". Lillördag och kareokekillarna som det brukar va drag på. Vad är det som händer.........jo när det är dags för dom att börja så kommer det upp en lapp...."Inställt p. ga sjukdom".  Istället kastar dom in kockens son med en gitarr. Hur kul är det på en skala??? Och hur kul för honom att sitta där o klinka fö  10 pers....
Nej det är bara att inse att Trosa håller på bli en sovstad!

" Det kan aldrig bli som förr....."

Stockholmstripp med ett komiskt slut

Åkte upp för att träffa Jonas idag. Elin fick köra till Järna och det va en "hell of trafik." Lite småpirrigt men hon fixade det bra.
Vi möttes utanför babyland för vi skulle ju köpa en bilbarnstol tll bebben. Det blev lite annat också, nappflaska med svart text som det stog "Rockstar" på samt en döskalle....typiskt deras stil. Inget gulligt här inte...ha ha!
Blev ett litet stopp i Skärholmens centrum också.
När vi kommer hem och parkerar bilen kommer en "gubbe" klättrande över staketet med en stirrande , tom blick. Han styrde resolut stegen fram till min bil med en yngre kille bakom sig. Jag frågar lite försiktigt vad är det för problem???
Killen viskar i mungipan: Jag är ute o går med en dement från Ängsgården. Jag öppnar bakluckan och vips så kryper gubben in  och sätter sig på alla fyra. Precis som om han va en hund! Ja ja..killen fick ut honom ur bilen men det va inte slut med det. Gubben kollade in min matkasse och började följa med mig ner till porten. Där vägrade han att flytta på sig utan skulle med alla medel  in till mig. Först så var det ganska svårt att hålla sig för skratt men tiden gick. Jag var ju kissnödig som en örn efter en hel dag i Stockholm men jag ville absolut inte ha med mig gubben in i lägenheten. Det var bara att stå där och vänta ut honom. Killen som va me försökte med alla trix att få med honom men inget lyckades. Efter 45 minuter så ringde han efter hjälp. Då kom en mer erfaren personal och fick muta gubben med både kaffe o glass innan han gav sig och följde med tillbaks.

"Envisheten är en dygd"

Tråkdag

Vilken dag.....en riktig jävla skitråkig dag. Jag har inte gjort ett skvatt. Första dagen på semestern och självklart ska det vara skitväder. Inget man kan göra åt det men allt blir ju så mycket lättare när det är sol o varmt.
Jag pratade med Jonas idag och i morgon skall dom till SÖS för att undersöka om Jossan kan föda normalt eller om det blir kejsarsnitt. Det är inte långt kvar nu. Bebisen är beräknad till den 3:e augusti. Jag åker upp till dom i morgon. Vi skall köpa bilbarnstolen som jag har lovat dom. Sen går vi nog o käkar någonstans. Måste kolla in om dom har fått ordning i sin nya lägenhet också. Det är en taklägenhet på Nynäsvägen. Riktigt häftig. Det enda som saknas är en balkong.
Nu börjar Elin tjata om mat också.....suck. Ibland önskar jag att man slapp det där med mat. Finns ingen fantasi i mitt huvud idag.  Det lutar åt att man får släpa sig ut o handla något om det skall bli lugnt i huset. Tonårstjejer kan det där med att tjata...i alla fall min dotter. O hon ger sig aldrig....det draget måste hon ha fått från sin pappa. Jag önskar att jag skulle kunna stänga öronen ibland...he he.

"Små grytor har också öron"

Funderingar...

Inatt va en natt med sömnsvårigheter......igen. Hm........jag undrar vad det beror på? Kan det va åldern. Nu när jag har passerat 50 med 2 månader kanske sånt gör sitt intrång? Eller kan det kanske bero på gårdagens tupplur.........
Fast det har jag hört att "gammalt" folk brukar unna sig. Eller har jag redan vänt på dygnet andra dagen på semestern....Hur  som helst så när man ligger där o stirrar i taket och vrider o vänder på sig så att lakanet ligger som en klump under ryggen så har man tid för onödiga funderingar. Typ " Varför är korken på schampoflaskan uppåt medans balsamet har korken neråt?" " Varför säger man alltid MAN om sig själv istället för JAG när man( upps...jag menar jag) pratar om mig själv?" " Vad kom först- ägget eller hönan?"
Så där kan jag ligga och fundera. Och aldrig kommer jag på några svar. Fast vad spelar det för roll egentligen.....
Sen brukar bildspelet inne i huvudet komma igång...ha ha. Det kan va allt från mycket trevligt till spacade saker som olika fanatsier om ditt o datt. Just nu har jag en väldigt trevlig fantasi som mal o mal....fast den tänker jag hålla för mig själv annars tror ni att jag helt tappat omdömet ..ha ha. I natt skall jag nog fundera på om jag skall göra verklighet av den fantasin och ta reda på om den är trevlig eller inte..........Återkommer i det ärendet om/när jag har svar på det!


"Ungdom varar mycket längre än vad ungdomen tror"

Blixtar o dunder

Jag vaknar med ett ryck på soffan...kl  är nu  6  kvällen. Jag har tagit en liten tuppis och väcks av en åskknall. Nu jävlar är det hällregn, åska o blixtar.Jahaja....där försvann så alla sattelitkanaler på tv:n oxå...
Jag är lite seg i dag men ändå nöjd o belåten.Kvällen i går var mycket lyckad. Agge blev firad ordentligt. Vi hade askul och det var länge sen som jag har skrattat så mycket. Agge var i högform och då blir det alltid kul. Vi drog upp det ena gammla minnet efter det andra. Vi har varit med om ganska mycket bus under åren och vi tröttnar aldrig på att dra upp grejerna igen. Tonen är rå men jävligt hjärtlig! Vi har liksom en tyst överenskommelse oss emellan....allt bus som vi gjort stannar hos oss. Vi drar bara upp det då vi tjejer är ensamma utan andra öron i närheten. Därför fick inte Anders stanna hemma. Han fick vara med o äta sen schasade vi bort honom...ha ha. Men han är van när vi tjejer träffas så han gick nog frivilligt.....he he.
Den ända som inte kunde vara med igår var Sussie. Hennes lilla Tindra är krasslig så hon tvingades att stanna hemma.
Vi avslutade kvällen på Fyren där Tottetroll o grabbarna spelade. Lagom mycke folk som var ute o trevligt folk med. Totte var snäll ock bjöd på skjuts hem. Ganska skönt att vi slapp tassa för det hade börjat regna. Jag var ju" tvungen" att gå ut på facebook när jag kom hem o där började jag chatta med en "gammal" kompis som jag inte pratat med på typ 2 år. Vi hade mycket att drifta så det blev några timmar framför datan......riktigt nice! ! Rätt som det var så blev det ljust ute........o nattsömnen blev till morgonsömn...ha ha. Därav min lilla tuppis på soffan !!!!!!!!!!!!!!

"Riktiga vänner ska man vara rädd om, dom växer inte på träd!"

Idag är ingen vanlig dag...

för idag är det Agges födelsedag och det ska vi tjejer fira med buller o bång! Planerna är att vi börjar hos Annelie
med lite käk,skvaller och en o annan cider lär väl avnjutas. Det tillhör ju en av våra favvo sysselsättngar...hi hi.Agge drar nog en Irish, Sussie sippar rödtjut , Essa o Annelie kör nog med Martini. Lotta kör den nyttiga stilen med alkoholfritt, hon skall iväg i morgon bitti o jobba en vecka. Om Mia kommer så kör hon med 2 öl. Ja man känner sina löss på gången!!!
Idag börjar även min semester. Ska bli tokskönt med 4 veckors ledighet. Blir en tripp till Varberg o senare ner till sonen i Malmö.  Oj,  nu kom solen tillbaks så det här ser lovande ut.!!
 En tanke som slår mig allt oftare är att det gnälls för mycket i vårt land. Man får  ofta höra så mycket pessimistiskt.
Om man själv gnäller eller beklagar sig över något så får man genast höra typ"Då skulle du ha sett mig då....eller
Jag har inte varit frisk på hela våren, eller Vet du vad jag råkade ut för...." Det är oxå för varmt eller regnigt....you name it!
Det tar aldrig slut.  Varför skall man se allt i svart? Okey då, jag hade en svacka för ett par dar sen men nu är jag på väg upp igen. Jag försöker åtminstonde att se allt "from the bright side"
Undrar om jag skall ta en powernap innan det blir dags för duschen o sen tjejerna................man blir ju inte yngre med åren tyvärr!

"Gläd dig över vad du har och sörj inte det du inte har" 


Känns lite lättare idag...

Varför har jag gått med en klump i magen för dagens besök??? Helt i onödan. VD:n var inte alls som jag hade föreställt mig. Jag hade sett en kostymnisse och besserwisser framför mig. In kliver en "kille" i sina bästa år, precis som mig. Uppkavalade ärmar och uppknäppt skjorta. Lite småmullig och med ett leende på både ögon o mun. Han var skittrevlig och kanonnöjd med mitt jobb som jag lägger ner. Det värmde gött... Tänk att vi inte träffats förut och då har jag ändå jobbat med dom i 4 år. Fast det är klart, karl`n har ju pondus men det ska man väl ha när man både är VD och koncernchef.
Idag känns det som om jag är på väg åt rätt håll igen. I morgon jobbar man sista dagen innan semester. Vi tjejer skall fira våran Agge imorgon då hon fyller typ...38...;) eller nåt....Vi börjar med att käka sen blir det utgång i vår lilla stad!

"Ta aldrig ut något i förskott"

Nu är det tungt....

Idag är jag lite låg. Vet egentligen inte varför, bara är det. Ibland behövs det inte så mycket. Jag tycker det är så mycket strul runt mig nu. Kära vänner som strular, familjemedlemmar som beter sig som barnungar, sista veckan att jobba innan semestern....ja inte vet jag men det känns bara jävligt tungt just idag.............
Imorgon är det dags för sista kundbesöket för denna vår. Ska sitta i svettiga bilköer upp till Stockholm. Försöka se pigg o sval ut när man kommer fram. Bara att ta fram stomatolleendet och bara vara hur trevlig som helst. Är lite nervös inför detta eftersom VD:n även skall vara med och han har ett rykte om sig som inte är det bästa. Men det går säkert bra.
Jag tog med mig datan ut på mina "ägor"......(2,5 x 3,5 meter). Sitter ganska bra här. Det har hunnit bli lite svalare nu. Skönt, för idag tycker jag att det har varit extra kvallmigt. Behövs en rejäl urladdning med åska o regn så att man kan krypa ner i soffan, sätta på en snyftare och käka popcorn. O bara tycka synd om sig själv.......
Nu ska jag vattna mina blomster för dom ser oxå lite hängiga. Sen skall jag äta en hel skål med jordgubbar. Farbror doktorn sa att det behöver jag för mitt låga järnvärde.  Hm....kanske ska prova med lite rödvin, för det har jag hört skall vara bra för blodet.

" Man klarar det man måste......"

RSS 2.0